Geisha Ballen

Geisha ballen

Geisha ballen worden ook wel vaginale balletjes genoemd. Deze balletjes komen oorspronkelijk uit Japan, daar komt ook de naam geisha vandaan. Uiteindelijk zijn ze via China, India en Vietnam in Europa terecht gekomen. Deze balletjes kan je in je vagina inbrengen en ze worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

Seksspeeltjes van o.a.
erovibes pabo willie easytoys christine le duc
keuzehulp Geisha Ballen

Hulp nodig bij het kopen van geisha ballen?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste vaginale balletjes? Dat kunnen we goed begrijpen. Er zijn veel verschillende soorten balletjes. Je hebt ze met en zonder trilfunctie en daarnaast verschillend ze ook nog in grootte. Onderaan de pagina worden de eigenschappen en de mogelijkheden van deze geisha balletjes besproken.

Geisha ballen voor het trainen van de bekkenbodemspieren of het voorspel

Je kunt deze geisha balletjes gebruiken tijdens het voorspel maar de meeste dames gebruiken deze balletjes om hun bekkenbodemspieren te trainen. Je hebt de keuze uit balletjes met grote en kleine diameter, iedere grootte heeft weer een ander effect. Hierdoor is er altijd wel een setje die past bij jouw wensen. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk ze hieronder en kies jouw favoriet!

Soorten Geisha ballen

Zoals hierboven al benoemd zijn er veel verschillende soorten balletjes beschikbaar. Hieronder informeren we je graag over de verschillende soorten en de meest gebruikte geisha balletjes. Ook worden de eigenschappen per soort hier omschreven.

Kegelballen

 • Gecoat met een laag siliconen
 • Harde en starre balletjes
 • Iets groter dan de typische geisha ballen

De kegelballen zijn het meest geschikt voor het trainen van de bekkenbodemspieren. De oefeningen die je doet om deze spieren te trainen worden ook wel kegeloefeningen genoemd. Maar naast dat je ze kan gebruiken voor het trainen van je bekkenbodemspieren kan je ze natuurlijk ook voor je eigen genot gebruiken. De kegelballen zijn verkrijgbaar met een aanpasbaar gewicht.

Typische Ben Wa ballen (duotone balls)

 • Gemaakt van glas of staal
 • Verkrijgbaar met kleine binnen balletjes erin
 • Extra hard werken door de losse balletjes erin

Eigenlijk is Ben Wa een benaming voor de geisha balletjes in het algemeen. De Ben Wa balletjes worden vaak geassocieerd met de duotone balletjes. De duotone balletjes hebben over het algemeen een extra balletje in het grote balletje waardoor je extra hard moet werken zodat de ballen weer naar elkaar toe bewegen. Daarnaast zorgt dit extra balletje voor een fijne streling van binnen uit. Dit zorgt ervoor dat de duotone balletjes erg geschikt zijn om te gebruiken voor je eigen genot.

Magnetische Geisha balletjes

 • Worden vaak gebruikt voor beginners
 • Balletjes worden automatisch naar elkaar toegetrokken
 • Vaak goud, zilver of zwart.
 • De magnetische balletjes bewegen automatisch naar elkaar toe en dat maakt deze geisha balletjes erg geschikt voor beginners. Je hoeft zelf minder te doen en daardoor kun je op deze manier rustig wennen aan de vaginale balletjes.

Vibrerende ballen (met motor)

 • Deze balletjes hebben een motor
 • Kleine trillende bullet binnenin
 • Bedienbaar met een afstandsbieding

Het verschil tussen normale balletjes en deze is dat hier een bullet binnenin zit die trilt en geen extra balletje. Deze balletjes zijn erg geschikt om te gebruiken tijdens het voorspel omdat er vaak een afstandsbediening bij zit. Deze kan je dus aan je partner geven waardoor deze ook betrokken wordt bij het gebruik van de vaginale ballen.

Geisha ballen kopen? Bekijk de veel gestelde vragen over dit product

Bekkenbodemspieren bevinden zich aan het uiteinde van de vagina. Je kunt dit zien als de deur van de vagina. Dit betekent ook dat dit het allergevoeligste gedeelte van je vagina is. Geisha balletjes zijn ervoor gemaakt om deze bekkenbodemspieren mee te trainen. Deze spier is een hele belangrijke in ons lichaam. Als deze verslapt dan zorgt dit ervoor dat je bijvoorbeeld ongewenst urine verliest. Ook voor zwangere vrouwen met bekkeninstabiliteit is dit een hele goede en fijne manier om de vagina te trainen. Hiermee zorg je ervoor dat je in het laatste gedeelte van je zwangerschap toch nog iets meer gewicht kan opvangen met je bekkenbodemspieren. Ongewenst urineverlies na de zwangerschap of op een ander moment in je leven kan je ook voorkomen door sterke en goed getrainde bekkenbodemspieren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 80% van de vrouwen met een goed getrainde bekkenbodem weinig tot geen last heeft van incontinentie.
Daarnaast kan je de vaginale ballen ook goed gebruiken tijdens het voorspel. Dit geeft een fijne trilling van binnen uit wat ervoor zorgt dat het voorspel een extra dimensie krijgt. Vooral de balletjes met afstandsbediening zijn hier uitermate geschikt voor. Hiermee kan je de remote aan je partner geven waardoor hij of zij bepaalt wat er gebeurt.

De bekkenbodemspier is een hele belangrijke spier in het lichaam van de vrouw. Als deze spier gaat verslappen kan dat zorgen voor ongewenst urineverlies. Een aantal voorbeelden:

 • Als een zwangere vrouw last heeft van bekkeninstabiliteit wordt haar aangeraden om door middel van trainingsballetjes deze spier te trainen. Dit zorgt ervoor dat zij in het laatste stuk van haar zwangerschap net wat meer gewicht kan opvangen met deze beter getrainde spier.
 • Na de zwangerschap hebben vrouwen vaak last van ongewenst urineverlies. Dit kan ook voorkomen worden door een goed getrainde bekkenbodemspier.
  80% van de vrouwen met een goed getrainde bekkenbodemspier hebben bijna geen klachten omtrent incontinentie. Dit is uit onderzoek gebleken.
 • En ook naast al deze prettige bijkomstigheden als je een sterke bekkenbodem hebt is het ook een fijne stimulatie voor de vagina. Het is opwindend om de balletjes in te hebben en het komt ook de seks ten goede als de bekkenbodemspieren goed getraind zijn. Al met al dus enorm veel voordelen bij het gebruik van geisha balletjes.

Dit ligt er natuurlijk wel aan welk type geisha bal je koopt. Er zijn dus ook verschillende manieren om een geisha bal te gebruiken. Als het gaat om de standaard balletjes die gebruikt worden voor je eigen genot dan zijn het vaak 2 balletjes waarbij 2 een kleine zwaardere metalen bal heeft. De andere geisha bal is leeg. De balletjes worden in de vagina ingebracht, de lege bal als eerst en de zwaardere bal daarna. Als ze juist ingebracht zijn kan een kleine beweging al zorgen voor een prettige vibratie van binnen uit.

De prijs van de balletjes is natuurlijk sterk afhankelijk van welk soort balletjes je wilt aanschaffen en het hangt ook af van functies, grootte en model. De goedkoopste balletjes zijn ongeveer € 9,95. De duurste balletjes kunnen wel tot € 179,95 euro kosten. De gemiddelde prijs van de balletjes ligt tussen de € 17,95 en de € 39,95 euro.