Dilators

Een dilator is een chirurgisch instrument dat vaak van staal is gemaakt. Het is een is een langwerpig voorwerp waarmee je de plasbuis kunt penetreren en stimuleren. Dit speeltje is vooral heel erg populair in de BDSM-scene. Andere namen voor een dilator zijn sounding of urethral play. Naast dat deze meestal voor mannen worden gebruikt bestaan er ook dilators voor vrouwen. Dit speeltje wordt voor vrouwen gebruikt als er sprake is van vaginisme. Dit wordt dus niet voor hun plezier gebruikt. Mannen kunnen een prettig gevoel ervaren als de plasbuis wordt geprikkeld en opgerekt. Dit kan tot een unieke vorm van opwinding leiden. De meeste dilators zijn smal met een kromming erin. Die kromming zorgt ervoor dat ook de blaas bereikt kan worden. In de loop der jaren is door de populariteit van de dilator, de hoeveelheid soorten op de markt  sterk toegenomen. Wil jij een dilator kopen? Maar heb je nog geen idee welke modellen er zijn? Bekijk dan direct de keuzehulp onderaan deze pagina waarin we je graag meer uitleggen over iedere soort.

  • Sortering

Seksspeeltjes van o.a.
erovibes pabo willie easytoys christine le duc

Verschillende soorten dilators

Er zijn een aantal verschillende soorten dilators te koop. Deze zijn allemaal makkelijk te herkennen. De verschillende soorten bespreken we hieronder.

Van Buren dilator

Dit is de meest bekende en daarmee ook direct de meest populaire dilator. Dit speeltje heeft een typische J-vorm. De J-vorm zie je door middel van een gebogen punt. Door deze gebogen punt kan ook de prostaat gemasseerd worden op een manier die niet te evenaren is.

Pratt sounds

Dit gebogen model heeft aan beide uiteinden een bollere vorm. Dit speeltje is langer dan alle andere dilators die te koop zijn. Dat zorgt ervoor dat je deze dieper kan inbrengen.

Hegar dilators

Dit model is het meest geschikt voor beginners. Een Hegar is namelijk vrij kort en heeft een S-vorm. De twee uiteindes hebben verschillende diktes. Daardoor kan deze makkelijk ingebracht worden en is hij geschikt voor beginners.

Bud of Rosebud dilators

Ook dit model is gemakkelijk te herkennen aan haar uiterlijk. Aan de ene kant zit een bolletje en aan de andere kant zit een plat klein handvaatje. Dit model is ook geschikt voor vrouwen.

Dittle sounds

Deze lijkt wel een klein beetje op de Rosebud dilator. Maar in plaats van een bolletje heeft de Dittle een plat uiteinde. Deze is vormgegeven in een driehoek.

Vibrerende modellen

En als laatste bestaan er ook dilators die kunnen trillen. Dit zijn de modellen die erg geschikt zijn voor ervaren gebruikers. Met deze modellen kan je namelijk goed masturberen. De trillingen geven dan een extra intens gevoel aan de masturbatie.

Dilator kopen? Bekijk de veel gestelde vragen over dilators.

Dit is een speeltje wat meestal wordt gebruikt voor mannen. De speetjes zijn op verschillende manieren te gebruiken. Het is in ieder geval belangrijk om te vermelden dat dit iets anders is dan een penisplug.

Het is een andere soort van penetratie. Hierbij wordt namelijk een andere opening gebruikt dan welke normaal wordt gebruikt. Het gevoel van inbrengen kan spannend en intens zijn. Dit zorgt dan dus weer voor opwinding. Ook is het natuurlijk een soort mindfuck dat jouw eigen penis wordt gepenetreerd. En het is ook een goede en makkelijke manier voor het stimuleren van de prostaat.

Dit speeltje koop je echt niet zomaar. Daarom is het belangrijk dat je op onderstaande punten let bij de aanschaf van een dilator.

1. Ben je een beginner of een ervaren gebruiker?
Als je voor het eerst een dilator gaat gebruiken raden we aan om een enkel model aan te schaffen of een setje waarin verschillende maten zitten. Het is niet verstandig om direct voor een grote set of een vibrerende dilator te gaan. Het kan ook zijn dat je het toch niet zo lekker vindt en dan is het ook zonde dat je zoveel geld hebt uitgegeven. Het model voor beginners is de Hegar.
Als je al wel ervaring hebt met het gebruik van een dilator kan je gaan voor meer stimulatie dan je hiervoor gewend was. Je kunt ervoor kiezen om de dilator dieper in te brengen of om bijvoorbeeld een vibrerende dilator aan te schaffen.

2. De maat
Als je weet welk type je wil kopen is er nog een belangrijke vraag die je, jezelf moet stellen. Welke maat heb ik nodig? Je kunt ervoor kiezen om een langere te kopen maar je kunt bijvoorbeeld ook een dikkere kopen als je er nog niet aan toe bent om de dilator dieper in te brengen. Ze zijn er namelijk ook in verschillende diktes. Ook kan je ervoor kiezen om een set te kopen met hierin verschillende maten. Zo kun je stapsgewijs uitzoeken wat je het fijnste vindt en ook langzaamaan de dikte en lengte opbouwen.

3. Materiaal
Bijna alle dilators zijn gemaakt van edelstaal. Dit is een chirurgisch materiaal. Dat betekent dat dit materiaal wat gebruikt is steriel is. Maar voor beginners zijn er ook siliconen dilators te koop. Deze zijn wat zachter en flexibeler en zijn ze makkelijker in te brengen dan degene van staal.

Een dilator is geen speeltje wat je zomaar gaat gebruiken. Zeker als je een beginner bent vraagt dit echt om een speciale aanpak. Het is daarom aan te raden om onderstaand stappenplan te volgen én voor gebruik altijd goed de beschrijving van het product te lezen.

1. Ga lekker op je rug liggen en ontspan jezelf. Daarnaast is het aan te raden om een stabiele ondergrond te hebben (bijvoorbeeld een tafel of een bed). Als de dilator door een ander wordt ingebracht ga je diagonaal liggen.
2. Was de penis met warm water en maak het schoon met een antibacteriële zeep. Maak het daarna voorzichtig droog.
3. Raak de dilator nooit aan met je blote handen maar altijd met een handschoentje om je handen.
4. Als je een set hebt, leg deze dan al vast op de juiste volgorde.

1. Als je rechtshandig bent gebruik je ook deze hand met inbrengen.
2. Open de opening van de penis voorzichtig.
3. Gebruik wat glijmiddel om het inbrengen makkelijker te maken.
4. De dilator kan alleen ingebracht worden als de penis niet stijf is.
5. Houdt dan de penis recht omhoog en duw de dilator ongeveer 2,5cm naar binnen.
6. Laat de dilator daarna (met behulp van de zwaartekracht) voorzichtig naar binnen glijden.