SM Zweepje

SM zweepjes

Een zweepje is vaak een lange streng met daaraan verschillende stroken. Met een zweepje kan een slaande of zwiepende beweging worden gemaakt. Aan de onderkant van het zweepje zit een handvat. Daarmee heb je extra controle en grip over de zweep. Het zweepje is dan ook een van de meest geliefde attributen in de SM scene. De zweepjes worden vaak gebruikt tijdens bijvoorbeeld een sexy rollenspel, hierbij heeft een iemand de touwtjes (het zweepje) in handen en is de andere persoon onderdanig. Op Seksspeeltjes XL vergelijk je eenvoudig honderden SM zweepjes van meerdere webwinkels.

Seksspeeltjes van o.a.
erovibes pabo willie easytoys christine le duc

Wat voor SM zweepjes zijn er te koop?

Een zweepje kan ook goed gebruikt worden tijdens een sessie. Zo’n sessie zal wat rustiger beginnen en dan steeds intenser worden. Er kan gekozen worden om gedurende de sessie de hele tijd hetzelfde zweepje te gebruiken maar er kunnen ook verschillende zweepjes gebruikt worden. Er zitten veel verschillen in de zweepjes. Deze verschillen zie je in de hardheid, het geluid wanneer hij neer komt en het effect van de zweep. Hierom gebruiken Dominanten vaak verschillende zwepen. Om een beetje een beeld te schetsen van de verschillende zwepen bespreken we deze hieronder.

Crops en single tails

Dit zweepje ziet er hetzelfde uit als een paardrijzweep. Dit betekent dat deze zweep aan een kant een platte strook heeft. Dat is ook de reden dat een crop zweep ook wel een single tail wordt genoemd. Het handvat en het materiaal van de strook zorgen voor de kracht van deze zweep. Deze zweepjes worden vaak van leer gemaakt wat ervoor zorgt dat er een harde pets wordt gecreëerd. Het oppervlak van de strook verschilt. Dit oppervlak bepaald hoe de energie verdeeld wordt als deze neer komt. Een bekent crops zweepje is een toe tickler.

Flogger/strokenzweep

Deze zweep heeft meerdere stroken die aan het uiteinde van het handvat bevestigd zitten. Deze zweep heeft weer meer mogelijkheden als je hem vergelijkt met een crops zweep. Je kunt de onderdanige met deze zweep strelen door de stroken langs het lichaam te laten gaan. Deze zweep is in verschillende groottes te koop. Als je een model kiest met een lang handvat kun je harder slaan. En als het model wat minder stroken heeft zal de klap feller aanvoelen dan bij een flogger met meer stroken. Dit model laat wel meer strepen achter op het lichaam.

Zwepen met dildo’s

Voor een extra dimensie kun je een zweep kopen met dildo’s eraan. Dit zweepje ziet eruit als een flogger maar daarnaast kan het handvat ook ingebracht worden. Je kunt met deze zweep dus eerst het lichaam strelen of slaan en daarna kan de dildo ingebracht worden.

Bekijk de veel gestelde vragen over SM zweepjes

Een zweepje wordt vaak gebruikt in de BDSM-scene. Vaak wordt een zweepje door de Dominant gebruikt. Als je kijkt naar BDSM is er altijd sprake van een bepaalde machtsverhouding. Dit wordt gegoten in een soort rollenspel. Een zweepje kan gezien worden als een van de hulpmiddelen die gebruikt kan worden door de Dominant. Dit kan op een onschuldige manier gebruikt worden door bijvoorbeeld met het zweepje te kietelen. Maar je kunt ook met de zweep slaan waardoor het wat pijnlijker en intenser wordt.

Er is een groot aanbod met zweepjes en daardoor is het misschien lastig om te bepalen welke goed past bij wat jij zoekt. We bespreken hieronder de dingen waar jij op moet letten zodat je een beetje op weg geholpen kunt worden.

1. Beginner
Als je nog maar weinig of zelfs helemaal geen ervaring hebt met SM zweepjes dan is het slim om voor een kortere zweep te gaan. Een strokenzweep met korte stroken is het meest aan te raden voor beginners. Bij kortere stroken en een korter handvat komt de zweep ook minder hard aan. Bij beginners is het fijn als de grenzen eerst voorzichtig worden opgezocht. Een flogger is een goed model voor beginners. Hiermee kan eerst het lichaam gestreeld worden voordat de grenzen worden opgezocht van de onderdanige. Er zijn ook nog zweepjes van verschillende materialen. Leer is bijvoorbeeld minder flexibel en buigzaam dan siliconen en rubber. Voor een beginner zijn siliconen en rubber een beter materiaal om mee te beginnen.

2. Gevorderd
Als een zweep zwaarder en groter is komt deze ook automatisch harder aan. Een lange zweep die maar een strook heeft geeft een scherpe en innige pijn bij de onderdanige. Daarom zijn deze zweepjes ook geschikt voor een wat meer gevordend gebruiker. Als je echt hard te werk wilt gaan moet je een zweepje met een lang handvat kiezen. Ook zijn er zweepjes met een niet-recht afgesneden uiteinde. Deze geven een nog meer snijdend effect aan de ontvanger.

Veel zwepen zijn gemaakt van suède of leer. En als dit materiaal niet goed onderhouden wordt zal het uitdrogen. In het ergste geval komen er zelfs scheurtjes in dit materiaal te zitten. En dat is natuurlijk niet wat je wil. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het onderhoud:
1. Gebruik zo nu en dan wat ledervet of leather care.
2. Laat de zweep na het nat worden altijd drogen in een koele geventileerde ruimte.
3. Laat je zweepje nooit in de zon liggen!

Het is het best als je eerst een paar keer met je nieuw gekochte zweep oefent. Je moet je partner namelijk wel precies raken waar je dat wil. Vooral als je heel erg hard gaat slaan. Je kunt bijvoorbeeld op een kussen oefenen. Kijk of je hierop precies de plek raakt die je wil raken. Een kussen deukt in dus daardoor kan je goed zien of je hem op de goeie plek hebt geraakt. Oefen de zachte klapjes maar ook de harde petsen. Zo weet je of je met beide technieken de persoon op de juiste plek gaat raken. Dat is wel net zo fijn voor degene die het ondergaat.