Tepelklemmen

Een tepelklem is een seksspeeltje wat ervoor gemaakt is om tepels te prikkelen. De klemmen zijn door zowel mannen als vrouwen te gebruiken. De klem veroorzaakt een pijnscheut, deze wordt veroorzaakt omdat de zenuwuiteinden worden geprikkeld in de tepels. Tepelklemmen worden vooral in de BDSM scene gebruikt en vind je dan ook vooral terug tussen de SM speeltjes. maar kunnen ook zeker gebruikt worden als je niet in die scene zit en bijvoorbeeld gewoon op zoek bent naar nieuwe spanning. Op Seksspeeltjes XL vergelijk je eenvoudig de tepelklemmen van meerdere webwinkels. Hulp nodig bij het kopen van tepelklemmen? Ontdek de verschillende mogelijkheden door de keuzehulp aan de onderkant van deze pagina door te lezen.

Seksspeeltjes van o.a.
erovibes pabo willie easytoys christine le duc

Soorten tepelklemmen

Het speeltje is geschikt voor meerdere mensen. Ben je bijvoorbeeld iemand die de BDSM levensstijl al jarenlang aanhangt? Dan is de tepelklem echt een onmisbaar onderdeel. Maar als je gewoon nieuwsgierig bent naar seksspeeltjes is de tepelklem ook een heel erg leuk speeltje om eens te proberen. Er zijn veel verschillende soorten tepelklemmen te koop. Hieronder bespreken we de verschillende varianten.

Clover Clamp (Vlinder klemmen)

 • Van oorsprong Japans model
 • Vlinder-achtige vorm in de klem
 • Vaak met een ringetje aan de onderkant

Dit model komt van oorsprong uit Japan. De Clover Clamp hebben vaak een vlinder vorm waardoor ze heel erg duidelijk te herkennen zijn. Aan de onderkant zit vaak een ringetje. Hieraan kunnen gewichtjes bevestigd worden.

Tweezer Clamp

 • Meest geschikt voor beginners
 • Uiteinde van de klem lijkt op een kleine pincet
 • Heeft vaak een dun laagje rubber op het uiteinde

Dit model is het meest geschikt voor beginners. Dit komt omdat de uiteinden van de klemmen vaak wat rubber bevatten. Hierdoor worden de tepels beschermd tegen eventuele scherpe randjes van de klemmen. Ook zijn deze modellen makkelijk te verstellen. Zo kan er zoveel druk uitgevoerd worden als gewenst is.

Piercing Clamp

 • Wordt gebruikt om een tepelpiercing mee te plaatsen
 • Niet alleen geschikt voor mensen met een piercing
 • Uiteinde van een schaartje

Deze klem wordt normaal gebruikt om tepel piercings mee te zetten. Het heeft een beetje de vorm van een schaartje waardoor de tepel goed vastgezet kan worden. Dit model is niet alleen geschikt voor mensen die een tepel piercing hebben, de naam is nogal verwarrend.

Wasknijper klemmen

 • Uiterlijk van een wasknijper;
 • Zijn voor iedereen te gebruiken;
 • Zit een schroef aan de zijkant om de intensiteit mee op te schroeven.

Deze klem is het gemakkelijkst te herkennen door de vorm die de klem heeft. Dit is namelijk de vorm van een wasknijper. Deze modellen zijn door iedereen te gebruiken, van beginner tot gevordene. Aan de zijkant zit meestal een schroef waardoor deze klem in intensiteit opgeschroefd kan worden. Zo kan de druk dus opgevoerd worden en is het ook een leuk speeltje voor mensen die al wat meer gewend zijn.

Borstenklem

 • Deze wordt in de volledige breedte van de borst vastgezet
 • Loopt van boven tot onder met een stalen boog
 • Bloedtoevoer in de gehele borst wordt verminderd

Deze klem zit op de gehele borst, niet alleen op de tepel. De klem loopt van boven naar onder met een stalen boog. Doordat de bloedtoevoer in de borst wordt verminderd, wordt de borst extra gevoelig. Deze zijn te gebruiken voor alle soorten borsten, groot en klein. De klemmen zijn namelijk gemakkelijk verstelbaar. Ze kunnen gecombineerd worden met tepelklemmen om het nog gevoeliger te maken.

Y-modellen

 • Hebben een Y-vorm
 • Bevestigd met een ketting
 • Perfect voor bondage

Deze modellen zijn te herkennen aan de Y-vorm die ze hebben. De klemmen zijn namelijk bevestigd met een ketting en daarvan krijgen ze de Y-vorm. De klemmen zijn meestal bevestigd aan een cockring of genitale klemmen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor mensen die bondage uitoefenen. Ze kunnen de kettingen namelijk gebruiken om mensen mee vast te binden of andere dingen aan te bevestigen. Daardoor is het Y-model een goede voor mensen die al wat meer ervaring hebben met BDSM.

Tepelklemmen kopen? Bekijk de veel gestelde vragen over tepelklemmen.

Er zijn veel verschillende modellen tepelklemmen te koop. Je moet dus goed weten waarvoor je een tepelklem wil gaan gebruiken en welk model je graag wil hebben. Om dit te bedenken is het goed om na te denken over welke eigenschappen de klemmen moeten hebben. Wil je bijvoorbeeld een model wat vibreert of wil je liever een verstelbaar model? Dat is allemaal dus verstandig om te bedenken voordat je tepelklemmen aanschaft.

Tepelklemmen zijn te koop in verschillende soorten en maten maar ook met verschillende functies. Bedenk van tevoren dus goed wat je ermee wil. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vibrerend model. Hierbij kan je de intensiteit opvoeren zonder dat je, je handen hoeft te gebruiken. De wasknijper tepelklemmen hebben een bullet waardoor ze vibreren. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die te verstellen zijn. Hierbij zit er een schroef aan de zijkant waarmee de intensiteit opgevoerd kan worden. Naast dat het gebruikt kan worden om pijn te ondergaan, kunnen ze ook gedragen worden als accessoire. Deze zijn verkrijgbaar met kwastjes of diamantjes.

Tepels behoren tot een van de meest gevoelige gebieden die je lichaam kent. Daarom is het ook ten zeerste aan te raden om voorzichtig om te gaan met een tepelklem. Als je onderstaand stappenplan volgt kan je samen met je partner genieten van het gebruik van tepelklemmen.

 1. Zorg ervoor dat degene die de klemmen op krijgt opgewonden is. De klemmen blijven beter zitten op stijve tepels.
 2. Spreek samen een stopwoord af en zorg voor goede communicatie tijdens het gebruik van tepelklemmen.
 3. Als de klemmen worden bevestigd is het verstandig om ze niet zo dichtbij het einde van de tepel vast te zetten. Dan is de kans groter dat ze eraf vallen of glijden.
 4. Tepelklemmen blijven beter zitten op een natte huid.
 5. Trek een beetje aan de tepel en trek deze naar voren tijdens het bevestigen.
 6. Trek zachtjes aan de klem om te kijken of deze goed zit. Is dat het geval? Dan kan je gaan experimenteren met je partner.