Seksschommel

Een seksschommel(ook wel love swing of sex swing genoemd) is een zeer populair seksspeeltje voor koppels die het seksleven naar een volgend niveau willen brengen. Een seksschommel kopen is een goede keuze als je meer verschillende standjes wilt uitvoeren, die bijvoorbeeld op een bed of een bank simpelweg niet mogelijk zijn. Aangezien je in de lucht veel meer bewegingsruimte hebt, zijn er ineens veel meer mogelijkheden! Ideaal voor iedereen die niet beperkt wil worden tot de klassieke standjes als missionaris, cowgirl en doggy!

SeksspeeltjesXL.be helpt je graag verder bij het vinden van de beste seksschommel. Vergelijk op deze pagina direct de seksschommels van meer dan 5 verschillende webwinkels. Onderaan de pagina vind je eveneens meer informatie over de verschillende soorten seksschommels en geven we je wat voorbeelden van populaire standjes die je kunt uitvoeren dankzij de seksschommel.

Seksspeeltjes van o.a.
erovibes pabo willie easytoys christine le duc

Seksschommel kopen? Welke soorten zijn er?

Je zult ongetwijfeld nog niet exact weten waar je op moet letten bij het kopen van een seksschommel. Daarom voorzien we je hier graag van de factoren waar je absoluut rekening moet houden bij het aanschaffen van een seksschommel, beantwoorden we de meest gestelde vragen over seksschommels en tonen we je enkele soorten.

Soorten seksschommels

Een van de grootste uitdagingen bij het kopen van een seksschommel is de montage. Je wilt immers absoluut niet dat de schommel tijdens gebruik naar beneden valt. Het grootste verschil in de soorten schommels zit hem dan ook in de montage.

De seksschommel voor aan de deur

 • Makkelijk te monteren
 • Goed instapmodel
 • Geschikt voor bijna alle deuren

De deurschommels zijn het meest toegankelijke model seksschommels. Je kunt deze namelijk op iedere goed sluitende deur monteren. Aan de bovenkant van de schommel zitten 2 klemmen met ‘klosjes’ eraan waardoor je deze kunt plaatsen achter de deur, wanneer je deze sluit klemmen de klosjes achter de deur waardoor het gewicht over het algemeen makkelijk gedragen kan worden. Deurschommels
De hangende seksschommels

 • Volledige bewegingsvrijheid
 • Ook populair in de SM scene
 • Moeilijker te monteren

Kies je voor een hangende schommel? Houd er dan rekening mee dat je betonnen plafonds of een goede houten balk(bijv. op zolder) in huis hebt waar je de seksschommel aan kunt monteren. De hangende schommels zijn tevens de bekendste modellen uit deze wereld. Je kunt hem vaak simpel aan een haak vastklippen, de rest gaat vanzelf!

De seksschommel met standaard

 • Ideale alternatief voor de hangende schommel
 • Ook populair in de SM scene
 • Prijziger dan de andere modellen

Dit is de beste keuze wanneer je bijvoorbeeld een huis hebt met houten plafonds, maar wel de ultieme ervaring wilt hebben van de schommel. Je hebt verschillende soorten seksschommels met standaard waarbij je dus alle bewegingsvrijheid hebt. Deze modellen staan bekend als zeer stevig en betrouwbaar. Vaak zijn de schommels met standaard wel een stuk duurder. Een veel gehoord bijkomend probleem van dit type schommels is de ruimte en het opbergen, ze zijn namelijk een stuk groter dan de hangende, staande en deur modellen.

De staande seksschommels

 • Extra intiem met jouw partner
 • Makkelijk op te bergen
 • De man moet wel de partner kunnen tillen voor langere tijd

De laatste soort seksschommel die we bespreken is het staande model, dit model wordt ook wel de body swing genoemd. De staande schommel kun je zien als een harnas die aan de man wordt gemonteerd, vervolgens kan de vrouw haar benen door de lussen heen plaatsen waardoor ze in het harnas komt te hangen. Het grote voordeel van deze schommel is de intimiteit, je voelt constant je partner. Een staande schommel is uitsluitend te gebruiken als het mogelijk als de man de vrouw kan optillen.

Zeer geschikt voor SM

Seksschommels zijn ook zeer populair in de SM scene. Met name het hangende model en het model met standaard zijn hiervoor uitermate geschikt. Als materiaal wordt door SM liefhebbers vaak gekozen voor latex of leder. Door de bekabeling van een schommel kun je bijvoorbeeld eenvoudig handboeien monteren. Zo kun je jouw partner goed vastbinden en domineren! Kortom: Liefhebber van SM? Dan is de seksschommel een onmisbaar speeltje.

Standjes met een seksschommel

Door de bewegingsvrijheid van een seksschommel is het sowieso mogelijk om dieper te penetreren. Een populair standje is dan ook dat de vrouw in de schommel zit met de benen in de nek van de man: een feestje voor de man en vrouw! Een ander standje dat nogal zwaar in bed kan zijn is de kruiwagen, waarbij de vrouw in doggy positie in de schommel plaatsneemt, de man vervolgens de benen vasthoudt en penetreert. Dit standje is een absolute nieuwe dimensie in de meeste sekslevens. Zo zijn er nog veel meer verschillende posities te bedenken en ook de traditionele standjes zullen heel anders uitvoeren door de zwaartekracht van een seksschommel. Kijk wel uit bij het gebruiken van een seksschommel, zorg altijd voor voldoende stabiliteit.

De meest gestelde vragen over seksschommels

Er zijn drie factoren zeer belangrijk bij het aanschaffen van een seksschommel:
1. Wat voor seksschommel wil je? Heb je thuis bijvoorbeeld een zolder met stevige balken of betonnen plafonds waaraan je een haak stevig kunt monteren? Dan is een hangend model een optie. Wil je een zeer toegankelijk model? Kijk dan eens naar de deurschommels. Eveneens is het goed om in afweging te nemen wat het doel is van de schommel. Ga je de schommel vaak gebruiken? Dan kun je er natuurlijk ook wat meer aan spenderen.
2. Let ook altijd op het maximale gewicht wat een schommel aan kan. Je wilt immers niet dat het materiaal tijdens gebruik scheurt of breekt.
3. Een puntje waar veel stellen niet aan denken is het materiaal. Kijk bij de aanschaf hier goed naar. Mocht je bijvoorbeeld van nature allergisch aangelegd zijn, dan kan het materiaal zeker een rol spelen.

De prijzen zijn zeer variërend. De goedkoopste modellen zijn de deurschommels, de schommels met complete standaard zijn de duurste modellen. Je betaalt doorgaans tussen de 40 en 80 euro voor een goede seksschommel. Echter kan de prijs voor seksschommels met standaard wel oplopen tot wel 700 euro.

Je hebt vier soorten seksschommels:

 • Hangende schommels
 • Seksschommels met standaard
 • Deurschommels
 • Body swings (de schommel zit aan de man vast)

Lees hier boven meer over de verschillende soorten.

De meeste seksschommels kunnen minstens personen van 100 kilo dragen. Echter zijn er ook veel modellen verkrijgbaar die zelfs tot de 150 kilo aan kunnen. Je hoeft je dus niet veel zorgen te maken of een schommel stevig genoeg is.